Spletno mesto uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo.Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih.

Nepovratna sredstva za internacionalizacijo 

Agencija Spirit je v okviru prve konference o internacionalizaciji predstavila podporne razpise za mala in srednje velika podjetja, ki si želijo internacionalizacije. Vas zanima, kje boste lahko črpali nepovratna sredstva za aktivnosti prodora na tuje trge? 
Preberite več spodaj!

Napovedani razpisi

Možnosti za internacionalizacijo že konec aprila
Razpisi, ki bodo omogočali črpanje nepovratnih sredstev za tržne raziskave, aktivno udeležbo podjetij na mednarodnih trgih ter pridobivanje certifikatov kakovosti se pričakujejo konec meseca aprila.
Želite kakovosten vstop na tuj trg? Potem potrebujete kakovostnega izvajalca, ki bo za vas učinkovito opravil tržno raziskavo! Naš poslovni partner iz tujine na omenjenem področju beleži izjemne rezultate! Vas zanima? Pišite nam na  info@tiko-pro.si
 
100.000 € za uporabo novih poslovnih modelov
“Spodbujanje razvoja in uporabe novih poslovnih modelov za lažje vključevanje v globalne verige vrednosti” se bo imenoval razpis, ki bo podpiral trajnostno naravnane poslovne/kooperativne strategije in poslovne modele. 
 
Ponovitev razpisa e-poslovanje
Razpis bo ponovno omogočal črpanje do 30.000 € za vzpostavitev orodja za elektronsko izmenjava med partnerji, za digitalizacijo nastopov na sejmih, za postavitev spletne strani za tuje trge, spletne trgovine, za izdelavo produktno-prodajnega videa, in za krepitev kompetenc – usposabljanje zaposlenih.
 
Več informacij o prihajajočih razpisih najdete tukaj. V preteklih letih smo na omenjenih razpisih beležili več kot 90 % uspešnost – želite tudi vi uspešno počrpati sredstva? Pišite nam na  info@tiko-pro.si
EU razpisi

SME Instrument

 • Upravičenci: mikro, mala, srednja podjetja
 • Upravičeni projekti: inovativni projekti, ki izkazujejo visoko stopnjo razvoja, rasti in internacionalizacije
 • Višina nepovratnih sredstev: do 2,5 mio €
 • Način prijave: faza 1, faza 2 (možna je tudi prijava samo na posamezno fazo)
 • Roki za prijavo: 4 roki letno - naslednji rok je 5. 9. 2018 (faza 1) in 10. 10. 2018 (faza 2)
 • Sprememba: ni več opredeljenih prednostnih področij – prijavijo se lahko podjetja, ne glede na področje ali vsebino delovanja.
Več podrobnosti o razpisu najdete tukaj.
Ali vašo inovacijo potrebuje svetovni trg? Pišite nam na info@tiko-pro.si

Na Hrvaškem več kot 4 milijarde kun nepovratnih sredstev v 2018

Na Hrvaškem se obeta pestro leto na področju nepovratnih sredstev – objavljeni so že razpisi na področju nabave opreme, sofinanciranje pridobivanja certifikatov - ISO norme, certifikacije za CEO oznake pa so v najavi, kakor tudi vlaganja v IKT, internacionalizacijo in raziskave ter razvoj. Več podrobnosti preberite tukaj.
Za več informacij glede aktualnih razpisov na Hrvaškem pišite Tei na tea@tiko-pro.hr
 

Naložba v vašo prihodnost

Aktualni EU razpisi

 • 7.11.2015 - Horizon 2020
  V decembru 2013 so se odprli prvi razpisi v okviru programa Obzorje 2020 in s tem se je uradno pričelo črpanje 80 milijard EUR sredstev namenjenih za raziskave in inovacije.
 • 31.8.2015 - Nov program nadnacionalnega sodelovanje v Podonavju
  Evropska komisija je sprejela nov program nadnacionalnega sodelovanja v Podonavju, ki bo iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Instrumenta za pred pristopno pomoč prejel 222 milijonov evrov.
 • 18.6.2014 - LIFE 2014-2020
  Evropska komisija vabi pravne osebe, registrirane v EU, da predstavijo svoje predloge za leto 2014 v okviru programa LIFE. V obdobju 2014-2020 bo LIFE zajemal tradicionalne projekte, Projekte tehnične pomoči, zmogljive gradbene projekte, integrirane projekte ter pripravljalne projekte.
 • 8.11.2015 - Instrument za mala in srednje velika podjetja (MSP)
  Instrument za MSP, ki se izvaja v okviru Obzorja 2020, se je začel izvajati s prvim marcem 2014. Gre za program, ki je namenjen izrecno mikro, malim in srednjim podjetjem
 • 19.11.2017 - Fast track to Innovation
  Projekti, ki se bodo spodbujali, sicer morajo biti že kar blizu prototipa, in sicer mora biti tehnologija, ki je predmet projekta, že testirana v ustreznem okolju. To pomeni, da se ne morejo prijaviti podjetja, ki imajo samo idejo, niso pa še preverila, kako bi bila uspešna na trgu.

Zadnji slovenski razpisi

NOVO! TikoPro 360+


Excellent SME