Projekt "Pametna mikro pivovarna 5.0"

Namen javnega razpisa je spodbuditi končne prejemnike k izvajanju razvojne in inovacijske dejavnosti, katere rezultat je izvedba pilotno-demonstracijskih projektov za razvoj in testiranje oziroma demonstracijo novih ali izboljšanih izdelkov, procesov ali storitev z visoko dodano vrednostjo in s tržnim potencialom, na področju zelenega prehoda in za krepitev odpornosti.

Datum objave: 4. 05. 2022

Javni razpis DEMO PILOTI II 2018 - PRIMER DOBRE PRAKSE: PROJEKT "PAMETNA MIKRO PIVOVARNA 5.0 - PMP 5.0"

Primer dobre prakse in sodelovanja našega podjetja ter prijavitelja demo-pilotnega projekta »Pametna Mikro Pivovarna 5.0 – PMP 5.0« in 4 slovenskih podjetij - konzorcijskih partnerjev.

 

https://www.brewiks.com/about

Strokovno znanje in sodelovanje je pripeljalo do  odobritve sofinanciranja projekta za razvoj integralne sistemske rešitve ter implementacijo najsodobnejših rešitev v okolje pametnih tovarn.

Višina celotnih stroškov operacije projekta je znašala skoraj 3 mio EUR, od tega je podjetje prejelo sofinanciranje v vrednosti 1.342.511 EUR.

Cilj projekta PMP 5.0 je avtomatizacija in digitalizacija  vseh ključnih delovnih procesov, z integracijo merilne senzorike na kritična delovna mesta delovnega procesa za nadzor in kontrolo posamezne procesne obdelave in varjenja piva. , S tem se bo bistveno zmanjšala možnost napak, obenem pa zagotovila sledljivost in ponovljivost postopkov varjenja piva, kar bo zagotavljajo konstantno kakovost končnega produkta.

V projektu je sodelovalo 5 podjetij, prijavitelj Mithraeum d.o.o. (ponudnik mikro pivovarn) ter 4 strokovno podkovani konzorcijski partnerji – visokotehnološka slovenska podjetja: Chipolo d.o.o. in GNS Plus d.o.o. (IT sistemske rešitve) Vizir d.o.o. (pridelovalci piva) in Lotrič Metrology d.o.o. (meroslovne rešitve).

Vloga našega podjetja, Tiko pro d.o.o., v teh visokotehnoloških, inovativnih projektih ni zgolj priprava dokumentacije, vendar tudi aktivno sodelovanje v fazi razvoja ideje kakor tudi celotna priprava projektne vloge in finančne konstrukcije ter koordinacija komunikacije med partnerji in podpora ter informiranje posameznih partnerjev o razpisnih pogojih, dokumentaciji in izvedbi projekta.

Ponosni smo, da lahko sodelujemo pri takšnih projektih in pridobivanju sredstev za njihovo izvedbo                    

Več o projektu: https://www.brewiks.com/copy-of-about-us

Zgodba o pridobitvi nepovratnih sredstev ter uspešno izpeljanem projektu  pa se za podjetje tukaj ni zaključila. Sofinanciranje projekta je pripeljalo do novih idej ter  možnosti razvoja Mikro pivovarne – uvedli so nov, poseben zamašek BOTTLECAP, ki deluje kot kriptokovanec. Ideja je, da se cena kovanca viša s povečano prodajo piva.Kovanci se že prodajajo, zbrana sredstva pa bodo namenjena izključno za širitev pivovarne.

 

https://www.bottlecaptoken.com/si/

Video o projektu BOTTLECAP si lahko ogledate tukaj : https://www.youtube.com/watch?v=o0_3AcDUtgA

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj: www.eu-skladi.si  in Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo: www.mgrt.gov.si.

Help
Potrebujete pomoč pri pridobivanju sredstev? Pošljite nam povpraševanje in pogovorili se bomo o možnostih za sodelovanje. Kontaktirajte nas
E-novice

E-novice

Želite dvakrat na mesec prejemati uporabne novice iz področja pridobivanja financiranja?