Sapidum d.o.o. - Investicija v opremo

Vabimo vas, da preberete zgodbo o uspehu podjetja Sapidum d.o.o. o pridobitvi sredstev v okviru razpisa 4.2. Podpora za naložbe v predelavo, trženje oziroma razvoj kmetijskih proizvodov za leto 2019.

Datum objave: 19. 06. 2020

Za slovensko podjetje Sapidum smo pridobili sredstva v okviru razpisa 4.2. podpora za naložbe v predelavo, trženje oziroma razvoj kmetijskih proizvodov. 

Vabimo vas, da preberete zgodbo o uspehu podjetja Sapidum d.o.o. o pridobitvi sredstev. Z nami se je pogovarjal Andrej Žejn, direktor podjetja Sapidum d.o.o.

S čim se ukvarja podjetje Sapidum d.o.o.? 

Podjetje Sapidum se ukvarja s proizvodnjo brezglutenske in brezlaktozne hrane, specializirani smo za proizvodnjo piškotov in kruha. Veliko večino prodaje predstavlja izvoz (preko 95%), glavni trg je EU, prodajamo pa tudi strankam v Avstraliji in Južno afriški republiki. 

Nam lahko poveste kaj več o projektu? 

Zaradi želje po povečanju obsega proizvodnje in hkrati tudi širitvi asortimana, smo konec leta 2018 sprejeli odločitev, da začnemo razmišljati o investiciji v integrirano industrijsko linijo s tunelsko pečjo. 

Ste razmišljali o tem, da bi dokumentacijo pripravljali sami, zakaj ste se odločili, da poiščete zunanje svetovalce? 

Ker verjamemo v specializacijo znanja, torej, da se vsak ukvarja in posveti tistemu v čemer je dober in kjer ima konkurenčno prednost, smo se že takoj na začetku odločili, da pripravo dokumentacije prepustimo specialistom za to področje, mi pa raje ta čas in energijo posvetimo temu, da naše izdelke še izboljšamo in jih naredimo še bolj privlačne za naše potrošnike.

Kako ste »našli« podjetje Tiko Pro?

Podjetje smo našli s iskanjem na Google-u, kjer je bilo Tiko Pro prvi zadetek pri iskalnem pojmu “svetovalci nepovratna sredstva”. Ker se nam je po ogledu spletne strani zdelo podjetje zanimivo, smo se o Tiko Pro in njihovih referencah malo pozanimali in na podlagi odličnega feedbacka sogovornikov, odločili, da jih kontaktiramo. 

Kako je bilo delati s podjetjem Tiko Pro, kakšna so bila vaša pričakovanja, kako smo vam pomagali?

​​​​​​​Po pravici povedano, je bila prva reakcija po branju teksta razpisa za nepovratna sredstva takšna, da smo se lastniki podjetja najprej vprašali, ali naj sploh odobrimo resurse za ukvarjanje s tem projektom. Po zaslugi Tiko Pro pa je bil celoten postopek priprave inputov in same dokumentacije bistveno bolj enostaven, kot smo si na začetku predstavljali. Oseba na strani Tiko Pro, ki je bila zadolžena za projekt, je bila izjemo odzivna, profesionalna, držala se je rokov, hkrati pa je bila v komunikaciji zelo prijetna.

Kaj bi priporočili podjetjem, ki razmišljajo o podobnih projektih kot ste se ga lotili vi?

Naše podjetje je že na začetku sprejelo odločitev, da bomo šli v izvedbo investicije ne glede na to, ali nepovratna sredstva dobimo ali ne. Tako, da bi bilo naše glavno priporočilo, da mora biti investicija ekonomsko in vsebinsko smiselna in upravičena tudi brez pridobljenih nepovratnih sredstev,

Zakaj bi priporočili podjetje Tiko Pro ostalim podjetjem?
Sedaj, ko smo šli skozi ta proces in ko sem videl obsežnost projektne dokumentacije (ki jo je bolj kot v številu strani smiselno meriti v centimetrih) bi iskreno priporočil, da angažira zunanjega svetovalca za pripravo te dokumentacije. Glede na res vrhunski servis, ki smo ga bili deležni v našem postopku s strani Tiko Pro, pa bi Tiko Pro vsakemu tudi iskreno priporočil kot prvi izbor. 

Vas zanima prijava na razpis? Kontaktirajte nas na info@tiko-pro.si

Help
Potrebujete pomoč pri pridobivanju sredstev? Pošljite nam povpraševanje in pogovorili se bomo o možnostih za sodelovanje. Kontaktirajte nas
E-novice

E-novice

Želite dvakrat na mesec prejemati uporabne novice iz področja pridobivanja financiranja?