Digitalna Evropa (DEP)

Program za digitalno Evropo (Digital Europe) je nov program financiranja EU, ki se osredotoča na uvajanje digitalnih tehnologij za podjetja, državljane in javno upravo.

Namen Programa Digitalna Evropa (2021-2027) je pospeševanje okrevanja in izvedba digitalne preobrazbe Evrope, ob podpori dvojnega cilja zelene in digitalne preobrazbe ter krepitvi odpornosti in strateške avtonomije Unije. Program zagotavlja financiranje projektov na 5 ključnih področjih:

  • super računalništvo (2,2 milijarde evrov)
  • umetna inteligenca (2.1 milijarde evrov)
  • spletna varnost (1,6 milijarde evrov)
  • napredne digitalne spretnosti (580 milijone evrov)
  • zagotavljanje široke rabe digitalnih tehnologij v ekonomiji in družbi (1,1 milijarde evrov).

Program je namenjen zmanjševanju vrzeli med raziskavami na področju digitalnih tehnologij in njihovo implementacijo ter prenosom raziskovalnih rezultatov na trg, v korist evropskim državljanom in podjetjem, še posebej malim in srednje velikim podjetjem (MSP).

Preverite razpise programa Digitalna Evropa TUKAJ.

Želim izvedeti več, kontaktirajte me

V podjetju Tiko Pro smo v letu 2023 dosegli 100-odstotno uspešnost pri vseh oddanih mednarodnih projektih, pri čemer sta bila zadnja dva projekta odobrena v okviru programa Digital Europe. Ta uspeh je dokaz naše vztrajnosti, inovativnosti in izjemne ekipe. Ponosni smo na našo ključno vlogo pri širjenju in komuniciranju v obeh projektih, kar ponovno potrjuje našo zavezanost k širjenju znanja in inovacij. Velika zahvala gre vsem našim partnerjem in članom ekipe za njihovo podporo. Ta dosežek je rezultat našega skupnega truda in predanosti.

Kristina Kočet Hudrap

Direktorica Tiko Pro d.o.o.

 

 

Proračun: 9.2 milijarde €
 
Roki: 2021-2027

 

Bodite prvi obveščeni o vseh virih financiranja - prijavite se na naše novice

Novice o novih priložnostih za financiranje vam pošljemo vsak teden.

Prijava na novice