Instrument za povezovanje Evrope (CEF)

Pomoč za povezovanje Evrope je instrument financiranja za strateške naložbe v transport, energijo in digitalno infrastrukturo. Namenjena je spodbujanju rasti, zaposlovanja in konkurenčnosti v EU in prispevanju doseganja t.i. European Green Deal (Evropski zeleni dogovor).

Pomoč za povezovanje Evrope je instrument financiranja za strateške naložbe v TRANSPORT, ENERGIJO in DIGITALNO INFRASTRUKTURO. Namenjena je spodbujanju rasti, zaposlovanja in konkurenčnosti v EU in prispevanju doseganja ti. European Green Deal (Evropski zeleni dogovor).  
 
Prioritete programa:

  • CEF TRANSPORT (CEF TRANSPORT) podpira izgradnjo in napredovanje infrastrukturnih projektov trajnostnega transporta za razvoj in modernizacijo mreže čezevropskega transporta (Trans-European Transport Network).
  • CEF ENERGIJA (CEF ENERGY) podpira izgradnjo in napredovanje projektov trajnostne energije, vključno s čezmejnimi projekti na področju obnovljivih virov energije.
  • CEF DIGITALIZACIJA (CEF DIGITAL) podpira razvoj digitalnih omrežij, tj. Projekti trajnosti in visokih zmogljivosti, kot so pokritje čezevropskih koridorjev in podmorskih kablov s 5G.  

Preverite razpise programa pomoči za povezovanje EvropeTUKAJ.

Želim izvedeti več, kontaktirajte me

Proračun: 42,3 milijarde €
 
Roki: 2021-2027

 

 

Bodite prvi obveščeni o vseh virih financiranja - prijavite se na naše novice

Novice o novih priložnostih za financiranje vam pošljemo vsak teden.

Prijava na novice