Trgofort - Z investicijo v nakup strojev do optimizacije procesa poslovanja in stroškov

Podjetje Trgofort se je s ciljem posodobitve svoje proizvodnje prijavilo na razpis Kredit P1 plus 2023  - A.1. Razvojne garancije in mikrogarancije za MSP, ki ga objavlja Slovenski podjetniški sklad.

Datum objave: 19. 06. 2024

Ime projekta: Investicija v nakup strojev za posodobitev proizvodnje podjetja
Ime razpisa: Kredit P1 plus 2023  - A.1. Razvojne garancije in mikrogarancije za MSP
Trajanje projekta: 1.6.2023 – 31.12.2024
Vrednost projekta: 71.103,00 EUR
Višina pridobljenih sofinanciranih sredstev: 55.018,40 EUR

O stranki

Trgofort d.o.o. je družinsko podjetje, katerega začetki segajo v leto 1993, ko so pričeli z žaganjem lesa in proizvodnjo lesene in kovinske embalaže. Z leti so proizvodnjo bistveno posodobili in razširili lesni del na storitve pakiranja tovora s posebnimi postopki prozi koroziji za vse vrste transporta. Pozornost so nato preusmerili tudi na kovinski del proizvodnje, in proizvajajo kovinske priprave in delovne pripomočke za avtomobilsko industrijo in strojegradnje. V letu 2018 so ponudbo dopolnili še s CNC laserskim razrezom in upogibom pločevine, tako za lastne potrebe kot tudi za potrebe kupcev.

Dejavnosti proizvodnje podjetja Trgofort se delijo na tri ključne, in sicer:

  • proizvodnja lesene embalaže in pakiranje tovora v velike lesene zaboje za ladijski transport,
  • kovinski izdelki in storitve po naročilu kupca, izdelava kovinskih priprav za izdelke,
  • laserski razrez in upogib pločevine.

V podjetju Trgofort d.o.o. se zavedajo pomena pridobivanja certifikatov, ki služijo kot dodatno zagotovilo oziroma referenca, da so proizvodni postopki in izdelki vrhunske kakovosti. Imajo certificirano varilsko proizvodnjo po SIST EN ISO 1090-1; 2009+A1 ter certifikate na področju varjenja, ki potrjujejo, da je njihov način varjenja v skladu s standardi SIST EN ISO 3834-3-2021. V letu 2023 so registrirali blagovno znamko CRANES LOVE OUR CRATES pod katero tržijo prekomorske zaboje in pakiranja.

Na področju lesne proizvodnje so kot 3. podjetje v Sloveniji imeli lastno komoro za toplotno obdelavo lesa po mednarodnem standardu ISPM 15. Po izboru časnika Dnevnik so se uvrstili med 500 najhitreje rastočih slovenskih podjetij.

Opis projekta

Podjetje Trgofort se je s ciljem posodobitve svoje proizvodnje prijavilo na razpis Kredit P1 plus 2023  - A.1. Razvojne garancije in mikrogarancije za MSP, ki ga objavlja Slovenski podjetniški sklad. V investicijo so se podali zaradi vedno večjega povpraševanja po njihovih produktih medtem ko je trenutna količina proizvodov, ki jih lahko proizvedejo z obstoječimi stroji, omejena.

V okviru projekta planirajo izvedbo investicijskih vlaganj za nakup strojev, s katerimi želijo posodobiti proizvodnjo podjetja. Investicija bo podjetju omogočila, da bo delo opravljeno hitreje, natančneje in varčneje, obenem bodo prispevali k zmanjšanju ogljičnega odtisa proizvodnje zaradi nižje porabe energije novih strojev. Z investicijo bodo pridobili 4 nove stroje, ki jih potrebujejo v lesnem delu proizvodnje. Z enim izmed strojev bodo zagnali proizvodnjo lepljenih elementov iz lesa ter s tem podjetju omogočili razpršitev dejavnosti ter uvedbo novega prodajnega segmenta.

Z izvedbo investicije podjetje pričakuje povišanje prihodkov od prodaje na obstoječih segmentih ter dodatne prihodke z uvedbo novega segmenta prodaje.

S pomočjo posodobitve proizvodnje bodo v podjetju Trgofort optimizirali proces poslovanja, kar bo podjetju prinašalo večji dobiček ter povečanje dodane vrednosti podjetja in dodane vrednosti na zaposlenega.

Trgofort produkti Trgofort produkti Trgofort produkti

Mnenje stranke o Tiko Pro

Trgofort

Z zagnano ekipo iz podjetja Tiko Pro smo sodelovali že drugič; sprva leta 2019 pri gradnji novega poslovnega objekta, nazadnje pa še v letu 2023 pri nakupu strojev za posodobitev in razširitev proizvodnih kapacitet in na našem lesnem oddelku. Nadejamo se uspešnega sodelovanja tudi v prihodnje. Strokovnost, doslednost in ažurnost pri pripravi dokumentacije in vodenju skozi celoten postopek ter na koncu pozitiven sklep o odobritvi so za nas pokazatelj, da smo z izbiro Tiko Pro našli zanesljivega poslovnega partnerja, ki ga z veseljem priporočamo naprej.

Gabrijela Fekonja

Direktorica Trgofort d.o.o.

Vloga Tiko Pro

Naša vloga je pri tem projektu je celovita – od pregleda razpisnih informacij do priprave poslovnega načrta in zahtevane dokumentacije ter oddaje vloge na Slovenski podjetniški sklad. Projekt je trenutno še v fazi izvedbe, zaključek projekta je planiran za konec leta 2024.

Help
Potrebujete pomoč pri pridobivanju sredstev? Pošljite nam povpraševanje in pogovorili se bomo o možnostih za sodelovanje. Kontaktirajte nas
E-novice

E-novice

Želite dvakrat na mesec prejemati uporabne novice iz področja pridobivanja financiranja?