Uspešna izvedba Tiko Pro Podjetniškega zajtrka : Kje bodo sredstva za podjetja?

14. februarja smo v Tiko Pro ponovno izvedli naš že tradicionalni Podjetniški zajtrk Kje bodo sredstva 2024?, na katerem smo predstavili, kje bodo v letošnjem letu na voljo povratna in nepovratna sredstva, kateri so pomembni okoljski vidiki projektov ter kako se pripraviti na razpise za raziskave in razvoj! Govorcem, med njimi tudi g. Frangežu ter ga. Klančar iz Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, je na temo Kje bodo sredstva v 2024? prisluhnilo več kot 600 udeležencev. Predstavili smo tudi primer dobre prakse podjetja TAB d.d. (TAB Batteries).

 

Datum objave: 16. 02. 2024

Dogodek Tiko Pro Podjetniški zajtrk 2024 je osvetlil ključne informacije o nepovratnih in povratnih sredstvih, z močnim poudarkom na trajnosti in zelenem prehodu. S strani MGTŠ je bilo izpostavljenih 40 novih priložnosti za podjetnike v različnih sektorjih, kot so energetika, raziskave in razvoj, ter spodbujanje razvoja turizma, vse z vizijo "Slovenija, novo evropsko središče za razvoj in inovacije naprednih tehnologij".

Direktorica Kristina Kočet Hudrap je poudarila pomen odkrivanja novih možnosti in priprave na prihajajoče priložnosti, medtem ko je Anja Bačko predstavila konkretne možnosti za pridobivanje sredstev na nacionalni ravni, vključno z 42 milijoni EUR za naložbe v energetsko učinkovitost.

Uroš Malbašić je razkril večje evropske programe, kot sta Horizon Europe in Digital Europe, in poudaril pomen inovacij in razvoja za uspešno prijavo na razpise. Vanja Štuhec je izpostavila pomembnost trajnostnega poročanja in LCA analize za podjetja, ki želijo uspeti v prihodnosti.

Dogodek je zaključil Matej Lorenci s primerom uspešnega projekta digitalne preobrazbe, poudarjajoč kvalitetno pripravo in močno partnerstvo kot ključ do uspeha. Tiko Pro Podjetniški zajtrk 2024 je bil platforma za izmenjavo znanja in pripravo na prihajajoče priložnosti, s ciljem spodbujanja razvoja, inovacij in trajnostne rasti.

Posnetek dogodka

Help
Potrebujete pomoč pri pridobivanju sredstev? Pošljite nam povpraševanje in pogovorili se bomo o možnostih za sodelovanje. Kontaktirajte nas

E-novice

Ostanite korak pred konkurenco: Prijavite se na tedenske novice iz sveta nepovratnih in povratnih sredstev.