Tiko pro ključni partner mednarodnega projekta Underpin

V decembru 2023 se je uradno začel mednarodni projekt UNDERPIN, ki ga sofinancira Evropska unija v okviru programa Digitalna Evropa.

Datum objave: 16. 03. 2024

Ta ambiciozna iniciativa si prizadeva za vzpostavitev specializiranega podatkovnega prostora za proizvodna podjetja, s čimer stremi k večji konkurenčnosti in učinkovitosti v proizvodnem sektorju. Projekt ne le odraža zavezanost k realizaciji ciljev evropskega zelenega dogovora za čistejše in bolj krožno gospodarstvo, ampak tudi poudarja ključno vlogo sodelovanja pri industrijskem in okoljskem napredku.

Glavni poudarki projekta UNDERPIN vključujejo dinamično upravljanje sredstev in prediktivno vzdrževanje, kar podpira ambicije evropskega enotnega digitalnega trga. Skozi promocijo medorganizacijske izmenjave podatkov projekt zagotavlja suverenost nad podatki ter spodbuja sodelovanje med malimi in srednje velikimi podjetji (MSP) ter večjimi industrijskimi subjekti. Cilj podatkovnega prostora UNDERPIN je zagotoviti trajnost, varnost in skladnost z evropskimi standardi, ter s tem postaviti nova merila za uspešnost, zmanjšanje stroškov in trajnost v proizvodnih procesih.

Projekt, k združuje 9 partnerjev iz 4 evropskih držav (Grčije, Cipra, Avstrije, Slovenije), si prizadeva za razvoj trajnostnih poslovnih modelov in okvirov zaupanja, ki bodo na voljo deležnikom po vsej Evropi, s posebnim poudarkom na MSP-jih. UNDERPIN združuje podatkovno analitiko in umetno inteligenco iz različnih proizvodnih okolij, da spodbudi inovativne poslovne modele in izmenjavo podatkov, kar prispeva k uresničitvi njegove vizije čistega in krožnega gospodarstva.

Tiko Pro v mednarodnem konzorciju prevzema vodilno vlogo v delovnem paketu za komunikacijo, diseminacijo in razširjanje rezultatov projekta.

Naša ekipa, znana po svoji predanosti in izkušnjah, bo skrbela za učinkovito komuniciranje in promocijo projektnih dejavnosti ter rezultatov različnim ciljnim skupinam skozi različne medijske kanale, kar je ključno za uspeh in trajnostni vpliv projekta UNDERPIN.

Več o projektu

LinkedIn stran projekta

Help
Potrebujete pomoč pri pridobivanju sredstev? Pošljite nam povpraševanje in pogovorili se bomo o možnostih za sodelovanje. Kontaktirajte nas

E-novice

Ostanite korak pred konkurenco: Prijavite se na tedenske novice iz sveta nepovratnih in povratnih sredstev.