Projekt UNDERPIN: Obeležujemo šest mesecev izvajanja projekta, s prvo generalno skupščino konzorcija

Smo že v 6. mesecu izvajanja projekta UNDERPIN. Kompleksnost in zahteve tega razvoja so očitne že pri sami razlagi koncepta podatkovnega prostora. Eden od ključnih ciljev projekta je prav reševanje tega izziva, saj je jasno razumevanje podatkovnega prostora bistveno za razumevanje vrednosti, ki jo ima projekt UNDERPIN.

Datum objave: 3. 06. 2024

Predstavniki konzorcija smo se 14. in 15. maja v Limasolu na Cipru zbrali na prvi generalni skupščini, kjer smo skupaj pregledali naše dosedanje dosežke. Na dvodnevnem srečanju UNDERPIN, ki ga je gostil partner INNOV-ACTS, je vsak vodja posameznih delovnih paketov predstavil rezultate, dosežene v prvih šestih mesecih in opisal načrtovane aktivnosti za prihodnje obdobje. Generalne skupščine so se udeležili predstavniki vseh partnerjev, ki so aktivno sodelovali na sestankih.

Predstavitve so sprožile številne razprave, pri čemer je vsak vodja spodbujal partnerje k obravnavi ključnih vprašanj, ki so se pojavila.


Projekti, ki jih financira EU, imajo jasno opredeljene naloge in roke. Medtem ko tehnične naloge, konkretni napredek projekta ter doseganje mejnikov zahtevajo čas, se projektna komunikacija začne že v prvem mesecu in se nadaljuje skozi celotno obdobje izvajanja projekta. Podjetje Tiko Pro je kot vodja delovnega paketa za komunikacijo in razširjanje projektnih rezultatov (WP6) temu pomembnemu vidiku projekta namenilo svojo izkušeno ekipo. Naša ekipa ni odlična le pri pripravi projektov, temveč ima tudi bogate praktične izkušnje na področju marketinga, komunikacije in razširjanja rezultatov v sklopu EU projektov.

Učinkovita komunikacija in razširjanje projektnih rezultatov sta pogosto podcenjen del izvajanja projektov. Ne gre le za izmenjavo informacij, temveč za učinkovito doseganje ciljnega občinstva in potencialnih (projektnih) strank. To je še posebej pomembno pri projektu, kot je UNDERPIN, kjer je potrebno jasno razumevanje koncepta podatkovnih prostorov, da bi lahko v celoti prepoznali pomen projekta in uspešno vključili uporabnike podatkovnih prostorov.

Čeprav so največji tehnološki napredki še pred nami, smo zaradi intenzivnega sodelovanja med partnerji dosegli načrtovane mejnike. Uspešno smo poročali prve rezultate; projektni partnerji so predstavili podatkovni prostor UNDERPIN na Data Space Symposium 2024 v Darmstadtu (Nemčija), IDSA (Mednarodno združenje podatkovnih prostorov) je projekt dodala v poročilo Data Space Radar, tehnični partnerji so organizirali prve delavnice in že načrtujejo serijo podatkovnih tekmovanj (datathonov)...

Ključni trenutek je tu, zato se osredotočamo na razvoj podatkovnega prostora UNDERPIN, reševanje tehničnih izzivov in vzpostavitev poslovnih modelov za vzpostavitev trajnostnega ekosistema za podatkovni prostor UNDERPIN. Usklajevanje s podobnimi pobudami in opis dejavnosti za oblikovanje skupnosti sta pomembna koraka, ki sta potrebna za razširitev podatkovnega prostora UNDERPIN.

Še naprej odpiramo vrata za sodelovanje s podobnimi pobudami, organizacijami in MSP, da bi našli in razvili proizvodni podatkovni prostor v rafinerijah in vetrnih elektrarnah, ki bo prinesel novosti v načinu deljenja in izmenjave podatkov ter ustvaril nove priložnosti za vse uporabnike podatkovnega prostora.

Vabimo vas, da nas spremljate, medtem ko si prizadevamo za bolj povezan, trajnosten in podatkovno usmerjen proizvodni ekosistem, imenovan UNDERPIN Data Space.

Za več informacij o projektu obiščite www.underpinproject.eu ter nas spremljajte na našem Linkedin profilu.

Help
Potrebujete pomoč pri pridobivanju sredstev? Pošljite nam povpraševanje in pogovorili se bomo o možnostih za sodelovanje. Kontaktirajte nas

E-novice

Ostanite korak pred konkurenco: Prijavite se na tedenske novice iz sveta nepovratnih in povratnih sredstev.