Nepovratna sredstva za turistične nastanitve

Novice

Novice in dogodki s področja pridobivanja nepovratnih sredstev

PAGE NAME
Nepovratna sredstva za turistične nastanitve
27. september 2022 Novice

Nepovratna sredstva za turistične nastanitve

69 milijonov evrov sredstev za investicije v nastanitvene turistične kapacitete za dvig dodane vrednosti turizma, za popolne energetske obnove in novogradnje. Investicije se lahko nanašajo na vlaganja v hotele, motele, penzione, gostišča, turistične kmetije, kampe in glampinge kategorije najmanj 3* oz. jabolk ter kampe in glampinge kategorije najmanj 4*.

NEPOVRATNA SREDSTVA ZA TURISTIČNE NASTANITVE

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je 27.9.2022 objavilo razpis, vreden 69 milijonov EUR za sofinanciranje vlaganj v nastanitveno turistično ponudbo za dvig dodane vrednosti turizma. 

Predmet sofinanciranja na obeh sklopih tega javnega razpisa so investicije, ki se nanašajo na vlaganja v naslednje nastanitvene obrate:

  • hotele in motele, ki bodo po zaključeni investiciji imeli vsaj 20 nastanitvenih enot (sob/apartmajev) kategorije vsaj 3* ali vsaj 30 nastanitvenih enot (sob/apartmajev) kategorije vsaj 4*;
  • penzione in gostišča, ki bodo po zaključeni investiciji imeli vsaj 10 nastanitvenih enot (sob/apartmajev) kategorije vsaj 3*;
  • turistične kmetije, ki bodo po zaključeni investiciji imele vsaj 5 nastanitvenih enot (sob/apartmajev) kategorije 3 jabolka;
  • kampe, ki bodo po zaključeni investiciji imeli vsaj 50 nastanitvenih enot (kampirna mesta) kategorije vsaj 4*;
  • glampinge, ki bodo po zaključeni investiciji imeli vsaj 5 nastanitvenih enot (bivalnih enot) kategorije vsaj 4*.

Na razpis se lahko prijavijo mikro, mala, srednje velika in velika podjetja, ki opravljajo dejavnost s področja gostinstva in turizma, z eno izmed registriranih dejavnosti:

- SKD I55.100 – Dejavnost hotelov in podobnih nastanitvenih obratov,

- SKD I55.202 – Turistične kmetije s sobami,

- SKD I55.300 – Dejavnost avtokampov, taborov. 3

Sofinancirani bodo stroški gradnje, opreme, stroški usposabljanj, trženja ter opreme za proizvodnjo obnovljivih virov energije. 

Razpis je razdeljen na 2 sklopa

Sklop 1 je namenjen sofinanciranju investicij v popolno prenovo oziroma rekonstrukcijo nastanitvene turistične infrastrukture višje in visoke kakovosti (3–5 zvezdic oziroma 3–4 jabolka), sklop 2 pa sofinanciranju investicij v izgradnjo novih nastanitvenih obratov (tj. novogradenj) nastanitvene turistične infrastrukture višje in visoke kakovosti (3–5 zvezdic oziroma 3–4 jabolka). Načrtovana vrednost investicije mora znašati najmanj 300.000,00 EUR ter največ 1.100.000,00 EUR za popolne prenove oz. rekonstrukcije (sklop 1) ter 1.800.000,00 EUR za novogradnje (sklop 2).

Sofinanciranje

Sofinanciranje  je odvisno od velikosti podjetja prijavitelja in lokacije, na kateri bo izvedena investicija (15-50%).

Intenzivnost pomoči po regionalni shemi : karta regionalne pomoči TUKAJ

Roki za oddajo

05.12.2022, 27.03.2023 in 29.05.2023.

Več o razpisu si lahko preberete TUKAJ

Za pregled pogojev prijave na razpis in pripravo dokumentacije nas lahko kontaktirate na email info@tiko-pro.si

 

 

KONTAKTIRAJTE NAS!

Povečajte svoje možnosti za pridobitev sredstev.