Novice

Novice in dogodki s področja pridobivanja nepovratnih sredstev

PAGE NAME
Vaše mnenje glede Horizon Europe šteje
16. julij 2019 Novice

Vaše mnenje glede Horizon Europe šteje

Evropska komisija bo septembra 2019 v Bruslju gostila evropske dneve raziskav in inovacij.

Zabeležite si datume od 24. do 26. septembra 2019. To so dnevi, ko bo EK gostila Evropske dneve raziskav in inovacij v Bruslju. Vaše ključne prednosti:

  1. spoznajo zanimive stvari o prihajajočem programu Horizon Europe - Program za raziskave in inovacije, vreden 100 milijard EUR 2021-2027;
  2. izrazite svoje mnenje o prihodnosti raziskav in inovacij, ki jih financira EU.

Trije glavni stebri dogodka so:

  1. politična konferenca na visoki ravni,
  2. Inovativno evropsko središče    in
  3. „Znanost je čudovita“ - razstava projektov, ki jih financira EU.

 

Kateri so po vašem mnenju najbolj pereči izzivi, s katerimi bi se morale ukvarjati raziskave in inovacije, ki jih financira EU? Kateri so najpomembnejši učinki - znanstveni, tehnološki, gospodarski, družbeni -, ki jih naj financira EU? Zdaj lahko delite svoje mnenje z Evropsko komisijo.

Komisija se pripravlja na izvajanje Horizon Europe, naslednjega in najbolj ambicioznega programa EU na področju raziskav in inovacij (2021–2027) s predlaganim proračunom v višini 100 milijard EUR. Omogočen je tudi proces intenzivnega sooblikovanja. Ta proces bo pomagal oblikovati evropske naložbe v raziskave in inovacije v prihodnjih letih. Kot del tega procesa je Komisija začela spletno posvetovanje, ki se bo končalo 8. septembra 2019.

»Naša skupna prihodnost bo v veliki meri odvisna od tega, kako uspešno bomo sodelovali pri ustvarjanju dragocenih raziskav in inovacij. Veseli me, da izvajamo tisto, kar govorimo, ko začenjamo s posvetovanjem o Horizon Europe, katerega odlikuje sooblikovanje, vključevanje vseh zainteresiranih strani, česar do sadaj ni bilo. «- Carlos Moedas, komisar za raziskave, znanost in inovacije

Preko spletnega posvetovanja bo EK zbirala podatke iz Evrope in širše. Prejeti odzivi bodo prispevali k pripravi strateškega načrta za Horizon Europe, ki bo nato vodil delovne programe in razpise za projekte za prva štiri leta Horizon Europe (2021-2027). Na splošno bo posvetovanje pomagalo opredeliti učinke, spodbuditi razpravo in nove zamisli.

 

KONTAKTIRAJTE NAS!

Povečajte svoje možnosti za pridobitev sredstev.