Novice

Novice in dogodki s področja pridobivanja nepovratnih sredstev

PAGE NAME
Primer dobre prakse Tiko pro/Metronik - EUROSTARS 3 / EUREKA
28. oktober 2022 Novice

Primer dobre prakse Tiko pro/Metronik - EUROSTARS 3 / EUREKA

IPS-ABR Programsko orodje, ki temelji na umetni inteligenci, za sprotno stabilizacijo proizvodnega procesa in pospešeno izdajo proizvedenih zdravil na trg za farmacevtsko industrijo.

EUREKA - EUROSTARS

Slovensko podjetje  Metronik d.o.o. (ponudnik inovativnih rešitev/sitemov na področju avtomatizacije in digitalizacije ter informacijskih rešitev za proizvodnjo ) se je skupaj z belgijskim partnerjem De Roeve Industrial IT (vodilni belgijski kreator in integrator celovitih rešitev na področju avtomatizacije in digitalizacije za industrijske stranke) prijavilo na javni razpis Eurostars 3, v okviru iniciative EUREKA, ki s sofinanciranjem podpira inovativne MSP-je in njihove partnerje, pri izvajanju skupnih raziskovalno razvojnih in inovativnih projektov, katerih rezultat je nov postopek, proizvod ali storitev in imajo predviden kratek čas vstopa na trg.

Podjetji sta se uspešno prijavili s projektom “Programsko orodje, ki temelji na umetni inteligenci, za sprotno stabilizacijo proizvodnega procesa in pospešeno izdajo proizvedenih zdravil na trg za farmacevtsko industrijo” in pridobili sredstva v višini 208.817,14 EUR za razvojne aktivnosti, ki bodo trajale 36 mesecev.

Podjetji bosta s podporo programa Eurostars razvili inovativno programsko rešitev, ki bo na osnovi zbranih in primerno obdelanih podatkov iz farmacevtske proizvodnje s pomočjo umetne inteligence poskrbela za višjo kakovost proizvedenih zdravil ter dvig procesne, materialne in energetske učinkovitosti. Z njeno pomočjo se bodo ključni procesi v proizvodnji pohitrili, povečala se bo njihova stabilnost ter zmanjšalo število napak oziroma odstopov, s čimer bodo zdravila najvišje možne kakovosti tudi hitreje prišla do ljudi, ki jih potrebujejo.

VLOGA TIKO PRO

Vloga našega podjetja Tiko Pro pri ponovni oddaji je bila pregled in svetovanje pri pripravi dokumentacije za projekt.

»S sodelovanjem smo bili zelo zadovoljni, bilo je profesionalno, poglobljeno in odzivno. Podane so bile jasne usmeritve za izboljšave, ki smo jih v nekaj iteracijah udejanjili in tako prišli do še bolj kakovostne prijave, ki je na koncu prepričala tudi ocenjevalce. Smo zadovoljni, da nam je skupaj uspelo in da se sedaj lahko lotimo razvoja.«
Aleš Temeljotov,
Vodja prodaje in operacij

Komentarji dveh ocenjevalcev projekta na pripravljeno dokumentacijo:

»Excellent example of a well prepared project proposal, fully addressing and elaborating on each and every aspect of the individual evaluation criteria, complemented by a professional business plan.«

»Funding recommended. It is a resubmission and the proposers did their homework.«

Ponosni smo, da lahko sodelujemo pri takšnih projektih in pridobivanju sredstev za ta namen.     

O projektu: https://metronik.si/raziskave-in-razvoj/ips-abr/

 

KONTAKTIRAJTE NAS!

Povečajte svoje možnosti za pridobitev sredstev.