Blog:

Kristina Kočet Hudrap odgovarja: Zakaj podjetja ne uspejo na EU razpisih?

Datum objave: 25. 03. 2024
Čas branja: 2 min

Bruselj je za leto 2024 znižal napovedi gospodarske rasti za EU in evrsko območje za leto 2024. Kljub poslabšanim gospodarskim napovedim, je pomembno, da podjetja z optimizmom gledajo v prihodnost.

 

Ena od možnih rešitev za razvoj podjetja je, da si finančne vire zagotovite s pomočjo nepovratnih sredstev. Kako se tega lotite, da si zagotovite čim večjo možnost za uspeh?

Delček odgovora vam razkrije naša direktorica Kristina Kočet Hudrap, ki v enominutnem videu razkrije, zakaj nekatere projekte finančno podprejo, medtem ko druge zavrnejo.

Kateri so torej glavni razlogi, da podjetja ne uspejo na EU razpisih? Poglejte si v enominutnem videu spodaj. ⏬🎬

Besedilo videa:

Podjetja recimo lahko padejo zaradi administrativnih napak. Zato tudi velikokrat rečemo, dajte si dobiti pomoč, ker je žal še vedno toliko adminsitracije in moraš paziti na določene stvari. In zaradi res brezveznih stvari lahko projekt pade. Po drugi strani vidimo, ko se začnemo pogovarjati o neki razvojno-raziskovalni projektni ideji, velikokrat vprašamo neke razvojne time take stvari, na katere »nočejo dati odgovora« oziroma jih kar malo »pikneš«. Bom rekla ta proces same priprave je zanimiv, s samim procesom priprave začneš odpirati vprašanja pri podjetjih, na katere nimajo odgovorov. Ali še niso bili pripravljeni, seznanjeni. Imaš dve poti, ena pot je da probaš poiskati kvalitetne odgovore in kot podjetnik začneš brskati, kaj lahko narediš. Druga pot pa je, da daš neke pavšalne odgovore, kar ni vredu in je potem projekt tudi pavšalno pripravljen.

Potrebujete pomoč pri pripravi dokumentacije? Kontaktirajte nas!

Help
Potrebujete pomoč pri pridobivanju sredstev? Pošljite nam povpraševanje in pogovorili se bomo o možnostih za sodelovanje. Kontaktirajte nas

E-novice

Ostanite korak pred konkurenco: Prijavite se na tedenske novice iz sveta nepovratnih in povratnih sredstev.