Spletno mesto uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo.Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih.

Prednovoletni raziskovalni sejem

Univerza v Mariboru in Poslovno proizvodna cona Tezno organizirata »Prednovoletni raziskovalni sejem«, ki se bo odvijal v prostorih podjetja Menerga d.o.o., v petek, 15. 12. 2017 med 9.30 in 13.00 uro. 
 
Zdaj že tradicionalni Raziskovalni sejem je namenjen medsebojnemu neformalnemu druženju raziskovalcev in gospodarstvenikov z namenom utrjevanja obstoječih in ustvarjanja novih raziskovalno-razvojnih in poslovnih povezav.
  
Ob sejmu, ki bo služil kot prikaz rezultatov sodelovanja raziskovalcev Univerze v Mariboru z gospodarstvom, bo organizirana še okrogla miza na temo sodelovanja univerze z gospodarstvom, na kateri bo predstavljenih tudi nekaj letošnjih odmevnejših primerov dobre prakse prenosa znanja in tehnologij iz akademskega v poslovno okolje.   

Program aktivnosti 

 • 9.30-13.00 predstavitev dobrih praks prenosa znanja in tehnologij Univerze v Mariboru na razstavnih prostorih 
 • 10.00 uradna otvoritev sejma z nagovori rektorja Univerze v Mariboru, prof. dr. Igorja Tičarja, in direktorja PPC Tezno, g. Gorazda Bendeta, in drugih gostov 
 • 10.30 okrogla miza na temo sodelovanja univerze z gospodarstvom: - prof. dr. Nenad Gubeljak, prodekan Fakultete za strojništvo Univerze v Mariboru; - doc. dr. Iztok Kramberger, raziskovalec Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru; - Dejan Gačnik, SkyLabs, d.o.o.; - Sergej Prosen, BIOMETRIKA d.o.o.; - doc. dr. Ines Kožuh, raziskovalka Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru; - in drugi. 
 • 12.00-13.00 pogostitev in neformalno druženje 
 Organizatorji dogodka vljudno vabijo vse zainteresirane, da se na dogodek prijavijo preko spletne aplikacije.

Naložba v vašo prihodnost

Aktualni EU razpisi

 • 7.11.2015 - Horizon 2020
  V decembru 2013 so se odprli prvi razpisi v okviru programa Obzorje 2020 in s tem se je uradno pričelo črpanje 80 milijard EUR sredstev namenjenih za raziskave in inovacije.
 • 31.8.2015 - Nov program nadnacionalnega sodelovanje v Podonavju
  Evropska komisija je sprejela nov program nadnacionalnega sodelovanja v Podonavju, ki bo iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Instrumenta za pred pristopno pomoč prejel 222 milijonov evrov.
 • 18.6.2014 - LIFE 2014-2020
  Evropska komisija vabi pravne osebe, registrirane v EU, da predstavijo svoje predloge za leto 2014 v okviru programa LIFE. V obdobju 2014-2020 bo LIFE zajemal tradicionalne projekte, Projekte tehnične pomoči, zmogljive gradbene projekte, integrirane projekte ter pripravljalne projekte.
 • 8.11.2015 - Instrument za mala in srednje velika podjetja (MSP)
  Instrument za MSP, ki se izvaja v okviru Obzorja 2020, se je začel izvajati s prvim marcem 2014. Gre za program, ki je namenjen izrecno mikro, malim in srednjim podjetjem
 • 19.11.2017 - Fast track to Innovation
  Projekti, ki se bodo spodbujali, sicer morajo biti že kar blizu prototipa, in sicer mora biti tehnologija, ki je predmet projekta, že testirana v ustreznem okolju. To pomeni, da se ne morejo prijaviti podjetja, ki imajo samo idejo, niso pa še preverila, kako bi bila uspešna na trgu.

Zadnji slovenski razpisi

NOVO! TikoPro 360+


Excellent SME