Novice

Novice in dogodki s področja pridobivanja nepovratnih sredstev

PAGE NAME
85% ZA RAZVOJ SOLARNEGA PANELA    Avstrijski in slovenski strokovnjaki spletli mrežo znanja na področju sončne energije in energetske učinkovitosti!
17. junij 2019 Novice

85% ZA RAZVOJ SOLARNEGA PANELA Avstrijski in slovenski strokovnjaki spletli mrežo znanja na področju sončne energije in energetske učinkovitosti!

Evropski sklad za regionalni razvoj spodbuja razvojno perspektivne projekte med državami. Interreg SLOVENIJA-AVSTRIJA je bil v primeru partnerstev TALUM,TIKO PRO in TEHNIČNA UNIVERZA v Grazu uspešen. Skupna vrednost projekta 811.955,00 evrov je bila v kar 85% sufinancirana s pomočjo nepovratnih sredstev, t.j. v skupnem znesku 690.000,00 evrov.  

V minulem tednu smo z zaključnim poslovnim dogodkom v Mariboru naznanili, da se projekt ABS network z julijem 2019 tudi uradno zaključuje. Trije partnerji so intenzivno sodelovali z namenom razviti STAF PANEL ter z mreženjem razširiti in ustvariti nova znanja. Osnovni cilj projekta je bil analizirati obstoječe tehnične rešitve na področju izkoriščanja sončne energije pri stavbnih ovojih, združiti dobljena znanja s strani izobraževalnih institucij in industrije ter vzajemno oblikovati najnovejše tehnične predloge za izdelavo solarno termično aktiviranih fasadnih panelov.  

Namen je zagotoviti pretok in krepitev R&R znanja, koriščenje R&R infrastructure, izkoristiti potencial raziskovalcev in industrijskih praktičnih spoznanj, ki jih drugje v regiji ni. Največji delež infrastrukture za R&R, relevantne za to področje, je namreč strnjen v regionalnem središču Gradec, medtem, ko je delež veliko nižji v Podravski regiji. Omenjena regija pa prednjači v industrijskem smislu, saj je tukaj močno razvita industrija aluminija in tehnologija za njegovo obdelavo.  

Zasedba slovenskih in avstrijskih strokovnjakov je izračunala zanimiv podatek, in sicer odstotek potreb po toploti. Če solarni staf panel kombiniramo z obstoječim sistemom ogrevanja. Povprečna enodružinska hiša s približno šestimi paneli pokrije 30% potreb, z enajstimi okrog 50%, z enaindvajsetimi pa kar 80% vseh potreb. 

 

 

Pridružite se nam pri prijavi na slovenske, hrvaške in evropske projekte. Izberite svojo TIKO PRO pisarno: http://www.tiko-pro.si/ 

Kontakt: info@tiko-pro.si 

 

KONTAKTIRAJTE NAS!

Povečajte svoje možnosti za pridobitev sredstev.