Spletno mesto uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo.Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih.

Eurostars

Ministrstvo vsa podjetja, zainteresirana za sodelovanje v projektih Eurostars obvešča, da so za sofinanciranje slovenskega dela mednarodnih projektov v letu 2016 zagotovljena sredstva. Zainteresirani prijavitelji se tako lahko prijavijo na mednarodni del razpisa, katerega rok je 18. februar 2016. Ministrstvo bo nacionalni del razpisa objavilo predvidoma v januarju.

Naslednji rok bo 15.9.2016, sofinanciranje slovenskega dela projektov je odvisno od Ministrstva za gospodarstvo. 

O razpisu

Zagotavlja hiter način (nepovratna sredstva) financiranja raziskav za inovativna mala in srednje velika podjetja (MSP). Ravno MSPji pogosto težko najdejo finančno podporo za svoje običajno, visoko tvegane projekte raziskav in razvoja (RR). Eurostars program ponuja ambicioznim in inovativnim MSPjem preko ene vstopne točke na nacionalni ravni dostop do nacionalnih in evropskih sredstev za raziskave. Ponuja hiter postopek prijavljanja, usklajeno časovnico financiranja in hitre rezultate, ki so tržišču lahko hitro dostopni. 

Prednosti Eurostars:

 • osredotočen na ambiciozne MSPje, ki se ukvarjajo z RR v visoko tehnoloških sektorjih
 • stimulira tržno-orientirane inovacije na vseh nevojaških tehnoloških področjih
 • podpira ”bottom-up” raziskave na način ene podpisane pogodbe
 • ponuja centralno ocenjevanje mednarodnih strokovnjakov
 • zagotavlja napovedljive procedure in kratek čas do podpisa pogodbe

Države upravičenke

Države, ki so obarvane v svetlo modri barvi ne zagotovijo sredstev za pokrivanje razvojnih stroškov njihovih podjetji v konzorcijih. 

Pogoji za prijavo

So odvisno od vsake države članice posebej. S klikom na posamezno državo se vam odprejo osnovni pogoji države. Kliknite TUKAJ. 

Pogoji Slovenije:

 • Prijavitelji so lahko mala in srednje velika podjetja, velika podjetja ter javne raziskovalne institucije;
 • Višina subvencije je 50% za MSP-je, 40% za velika podjetja ter 40/50% za javne raziskovalne institucije. 

Tipični Eurostars projekt

 • Število partnerjev: 3 - 4 
 • Število držav: 2 - 3
 • Čas trajanja projekta: 29 mesecev
 • Povprečna višina projekta: 1,4 mio eur

 

Pripravimo vam celotno dokumentacijo in na opravljen delo vam nudimo GARANCIJO za dobro izvedbo. Povečajte svoje možnosti za pridobitev nepovratnih sredstev. Pošljite povpraševanje na: info@tiko-pro.si.

 

 

AKTUALNA IZOBRAŽEVANJA

TIKO PRO s partnerji vabi na brezplačne dogodke

Brezplačne delavnice na temo nepovratnih sredstev, prodor na hrvaški trg ter možnosti financiranja na hrvaškem, projektno vodenje v praksi.
Naložba v vašo prihodnost

Aktualni EU razpisi

 • 7.11.2015 - Horizon 2020
  V decembru 2013 so se odprli prvi razpisi v okviru programa Obzorje 2020 in s tem se je uradno pričelo črpanje 80 milijard EUR sredstev namenjenih za raziskave in inovacije.
 • 31.8.2015 - Nov program nadnacionalnega sodelovanje v Podonavju
  Evropska komisija je sprejela nov program nadnacionalnega sodelovanja v Podonavju, ki bo iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Instrumenta za pred pristopno pomoč prejel 222 milijonov evrov.
 • 18.6.2014 - LIFE 2014-2020
  Evropska komisija vabi pravne osebe, registrirane v EU, da predstavijo svoje predloge za leto 2014 v okviru programa LIFE. V obdobju 2014-2020 bo LIFE zajemal tradicionalne projekte, Projekte tehnične pomoči, zmogljive gradbene projekte, integrirane projekte ter pripravljalne projekte.
 • 8.11.2015 - Instrument za mala in srednje velika podjetja (MSP)
  Instrument za MSP, ki se izvaja v okviru Obzorja 2020, se je začel izvajati s prvim marcem 2014. Gre za program, ki je namenjen izrecno mikro, malim in srednjim podjetjem
 • 19.11.2017 - Fast track to Innovation
  Projekti, ki se bodo spodbujali, sicer morajo biti že kar blizu prototipa, in sicer mora biti tehnologija, ki je predmet projekta, že testirana v ustreznem okolju. To pomeni, da se ne morejo prijaviti podjetja, ki imajo samo idejo, niso pa še preverila, kako bi bila uspešna na trgu.

Zadnji slovenski razpisi

NOVO! TikoPro 360+


Excellent SME