Spletno mesto uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo.Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih.

Dodatni 30 mio evrov za kredite P1

Slovenski podjetniški sklad je na svojih straneh objavil novico, ki bo zagotovo razveselila tiste podjetnike, ki so v poletnih mesecih lovili še zadnje garancije za bančne kredite – napovedi so namreč obetale, da bo kljub razpisanim rokom, ki segajo v jesen, denarja zmanjkalo že med poletjem.
 
Zaradi velikega zanimanja je Slovenski podjetniški sklad (v nadaljevanju tudi SPS) razpisal še dodatnih 30 mio € garancij in 2,7 mio € pripadajočih subvencij obrestnih mer – mikro, mala in srednja podjetja bodo tako lahko najemala kredite še vsaj 3 mesece, torej do zadnjega razpisanega roka, ki je 15. 10. 2017, seveda v primeru, če sredstva vendarle ne bodo porabljena že prej.
 
Glede na veliko zanimanje, kljub dodatni finančni injekciji, ki jo je v teh dneh zagotovil SPS, s pripravo dokumentacije za omenjene kredite ne gre odlašati. Trend prijav je namreč velik – v treh mesecih, odkar je odprt razpis, je bilo v okviru osmih odpiranj razdeljenih nekaj več kot 68 mio € garancij, podporo pa je tako prejelo 385 podjetij.
 
Glede na pogoje, ki so zares ugodni, tako veliko povpraševanje pravzaprav ni presenetljivo. Podjetja namreč lahko črpajo kredit, ki krije do 80 % upravičenih stroškov (investicija in obratna sredstva), obrestna mera pa znaša od 0,65 % do 1,15 % + 6-mesečni EURIBOR.

Več podrobnosti o kreditih P1 lahko preberete tukaj, ali pa nam pišete na info@tiko-pro.si
 

 

Naložba v vašo prihodnost

Aktualni EU razpisi

 • 7.11.2015 - Horizon 2020
  V decembru 2013 so se odprli prvi razpisi v okviru programa Obzorje 2020 in s tem se je uradno pričelo črpanje 80 milijard EUR sredstev namenjenih za raziskave in inovacije.
 • 31.8.2015 - Nov program nadnacionalnega sodelovanje v Podonavju
  Evropska komisija je sprejela nov program nadnacionalnega sodelovanja v Podonavju, ki bo iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Instrumenta za pred pristopno pomoč prejel 222 milijonov evrov.
 • 18.6.2014 - LIFE 2014-2020
  Evropska komisija vabi pravne osebe, registrirane v EU, da predstavijo svoje predloge za leto 2014 v okviru programa LIFE. V obdobju 2014-2020 bo LIFE zajemal tradicionalne projekte, Projekte tehnične pomoči, zmogljive gradbene projekte, integrirane projekte ter pripravljalne projekte.
 • 8.11.2015 - Instrument za mala in srednje velika podjetja (MSP)
  Instrument za MSP, ki se izvaja v okviru Obzorja 2020, se je začel izvajati s prvim marcem 2014. Gre za program, ki je namenjen izrecno mikro, malim in srednjim podjetjem
 • 19.11.2017 - Fast track to Innovation
  Projekti, ki se bodo spodbujali, sicer morajo biti že kar blizu prototipa, in sicer mora biti tehnologija, ki je predmet projekta, že testirana v ustreznem okolju. To pomeni, da se ne morejo prijaviti podjetja, ki imajo samo idejo, niso pa še preverila, kako bi bila uspešna na trgu.

Zadnji slovenski razpisi

NOVO! TikoPro 360+


Excellent SME