Spletno mesto uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo.Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih.

Do 0,5 mio evrov nepovratnih sredstev za razvoj v lesarstvu in za razvojne projekte S4

Na področju raziskav in razvoja sta trenutno odprta kar dva razpisa in oba omogočata črpanje nepovratnih sredstev do višine 0,5 mio €. 
V razpisu, ki je bil objavljen prejšnji teden, za raziskovalno razvojne projekte S4, se je v tem tednu pridružil še razpis za sofinanciranje investicij v lesarstvu
Več podrobnosti o obeh razpisih zapisujemo spodaj

Aktualno

RAZISKOVALNO RAZVOJNI PROJEKTI OD PROTOTIPA DO KOMERCIALIZACIJE (TRL 6-9)
 
 • Ustrezna področja: teme opredeljene v razpisu in v okviru Strategije pametne specializacije (dostopne tukaj)
 • Upravičenci: mala, srednja in velika podjetja, konzorciji – z deležem kapitala v virih sredstev nad 30 %
 • Upravičeni stroški: plače, zunanji izvajalci: pogodbene raziskave, patenti, posredni stroški 
 • Višina nepovratnih sredstev: do 500.000 € (25 % velika podjetja, 35 % srednja podjetja, 45 % mikro in mala podjetja)
 • Rok za prijavo: 26. 9. 2017 
Več podrobnosti o razpisu najdete tukaj.
 
Poletni meseci so odličen čas, da razpisno dokumentacijo, ki je zelo obsežna, z našo pomočjo pripravite kakovostno in brez stresa – zato ne odlašajte in nam pišite na info@tiko-pro.si!

RAZVOJ IN UVAJANJE NOVIH PRODUKTOV V LESARSTVU
 
 • Upravičena področja: dejavnost C16 in C31
 • Upravičenci: s.p.-ji, mikro, mala in srednja podjetja  
 • Upravičeni stroški: investicije – oprema, stroji, proizvodne zgradbe, programske opreme in plače
 • Višina nepovratnih sredstev: do 500.000 € (vzhodna kohezijska regija: srednja podjetja 35 %, mikro in mala podjetja 45 %, zahodna kohezijska regija: srednja podjetja 25 %, mikro in mala podjetja 35 %)
 • Rok za prijavo: 16. 8. 2017
Več podrobnosti tukaj.
 
Časa za pripravo dokumentacije je malo – zato ne odlašajte in začnite s pripravo že danes!
 
UGODNI KREDITI P1
 
 • Namen: do 80 % kritja upravičenih stroškov (investicija in obratna sredstva),  obrestna mera od 0,65 % do 1,15 % + 6-mesečni EURIBOR,
 • Upravičenci: mikro, mala in srednja podjetja
 • Rok za prijavo: 15. 7., 15. 8., 1. 9., 15. 9., 1. 10., 15. 10. 2017 POHITITE – sredstva so že skoraj počrpana!
Več o ugodnih kreditih preberite tukaj.
 
Ne čakajte na septembrski rok, ker slednjega navadno ni, saj so sredstva porabljena že pred septembrom. Pišite že danes na info@tiko-pro.si.

ZGODBA O USPEHU - PROJEKT ACME

V podjetju Tiko Pro smo izjemno ponosni, da smo prispevali k uspehu še enega v vrsti projektov, ki so prejeli financiranje s strani Obzorja 2020, natančneje v okviru instrumenta SME, Faza 2.
Projekt ACME, ki ga je prijavljalo izjemno uspešno slovensko podjetje Vanema, napoveduje prototip letalskega sedeža nove generacije. Več podrobnosti o projektu, ki je oplemeniten s skoraj 2,5 mio € nepovratnih sredstev, lahko preberete tukaj.

AKTUALNA IZOBRAŽEVANJA

TIKO PRO s partnerji vabi na brezplačne dogodke

Brezplačne delavnice na temo nepovratnih sredstev, prodor na hrvaški trg ter možnosti financiranja na hrvaškem, projektno vodenje v praksi.
Naložba v vašo prihodnost

Aktualni EU razpisi

 • 7.11.2015 - Horizon 2020
  V decembru 2013 so se odprli prvi razpisi v okviru programa Obzorje 2020 in s tem se je uradno pričelo črpanje 80 milijard EUR sredstev namenjenih za raziskave in inovacije.
 • 31.8.2015 - Nov program nadnacionalnega sodelovanje v Podonavju
  Evropska komisija je sprejela nov program nadnacionalnega sodelovanja v Podonavju, ki bo iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Instrumenta za pred pristopno pomoč prejel 222 milijonov evrov.
 • 18.6.2014 - LIFE 2014-2020
  Evropska komisija vabi pravne osebe, registrirane v EU, da predstavijo svoje predloge za leto 2014 v okviru programa LIFE. V obdobju 2014-2020 bo LIFE zajemal tradicionalne projekte, Projekte tehnične pomoči, zmogljive gradbene projekte, integrirane projekte ter pripravljalne projekte.
 • 8.11.2015 - Instrument za mala in srednje velika podjetja (MSP)
  Instrument za MSP, ki se izvaja v okviru Obzorja 2020, se je začel izvajati s prvim marcem 2014. Gre za program, ki je namenjen izrecno mikro, malim in srednjim podjetjem
 • 19.11.2017 - Fast track to Innovation
  Projekti, ki se bodo spodbujali, sicer morajo biti že kar blizu prototipa, in sicer mora biti tehnologija, ki je predmet projekta, že testirana v ustreznem okolju. To pomeni, da se ne morejo prijaviti podjetja, ki imajo samo idejo, niso pa še preverila, kako bi bila uspešna na trgu.

Zadnji slovenski razpisi

NOVO! TikoPro 360+


Excellent SME