Spletno mesto uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo.Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih.

Aktualno

21. feb 2018 - Kje se skrivajo nepovratna sredstva v letu 2018

V letu 2018 bo na voljo 265,90 mio eur nepovratnih sredstev, kar bo predstavljajo že 83,2% vseh nepovratnih sredstev v tej finančni perspektivi. Štirje novi razpisi bodo objavljeni že v februarju 2018.

20. feb 2018 - Nepovratna sredstva za investicije in za raziskave in razvoj

Ugodni krediti P1, začetne investicije v MB (nepovratna sredstva do 50.000,00 eur) in okolici, raziskovalno razvojni projekti (nepovratna sredstva do 500.000,00 eur)!

9. feb 2018 - Procesne izboljšave drugi rok prijave

Ministrstvo za gospodarski razvoj je na spletnih straneh agencije Spirit objavilo novico, zanimivo za vsa podjetja, ki so za svoje načrtovane projekte procesnih izboljšav želeli pridobiti nepovratna sredstva na drugem razpisanem roku omenjenega javnega razpisa.

9. feb 2018 - Štajerski podjetniški zajtrk

V želji, da bi vaše ideje še hitreje zrasle v odlične projekte, smo se odločili, da Tradicionalni podjetniški zajtrk Tiko Pro letos nadgradimo in ga dopolnimo še s Štajerskim podjetniškim zajtrkom, ki se bo v mesecu marcu odvija v Mariboru.

7. feb 2018 - Nepovratna sredstva za investicije

Mesec februarja se je pričel v znamenju investicijskih projektov – podjetja iz Maribora z okolico in Pomurja bodo lahko vlagala v stroje, objekte in znanje.
Vlada Republike Slovenije pa napoveduje tudi zakon o spodbujanju investicij za slovenske vlagatelje na nacionalnem nivoju.

5. feb 2018 - Objavljena razpisa razpis za investicije na območju Hrastnika, Radeč in Trbovelj ter razpis za izvedbo podpornih storitev subjektov inovativnega okolja

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je v začetku meseca objavilo še dva zanimiva razpisa, in sicer Javni razpis za sofinanciranje začetnih investicij podjetij ter ustvarjanja novih delovnih mest na območju občin Hrastnik, Radeče in Trbovlje ter Javni razpis za izvedbo podpornih storitev subjektov inovativnega okolja v Republiki Sloveniji.

5. feb 2018 - Zakon o spodbujanju investicij za slovenske vlagatelje

Vlada je konec lanskega leta sprejela osnutek - potrdila pa bi ga naj v kratkem – zakona, ki bo izenačil domače in tuje investitorje.

31. jan 2018 - Nepovratna sredstva za turizem ter male investicije na problemskih območjih

Na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo je ostalo še nekaj sredstev za sofinanciranje integralnih turističnih produktov – aktualen bo torej rok za prijavo projektov, ki je razpisan za mesec marec.
Vnovič pa bo aktualen tudi razpis za male investicije na problemskih območjih – podjetja v Mariboru s širšo okolico bodo lahko kandidirala za sredstva do 50.000 €.

29. jan 2018 - Štajerci in Korošci pozor, prihajajo sredstva za male investicije

Mariborska razvojna agencija bo v začetku februarja objavila razpis za nepovratna sredstva za male investicije.

19. jan 2018 - Podjetniški zajtrk 2018 reportaža

18. 2. 2018 smo Tiko Pro-jevci preživeli v družbi 46 podjetnikov v Hotelu Plaza v Ljubljani.

AKTUALNA IZOBRAŽEVANJA

Štajerski podjetniški zajtrk

V želji, da bi vaše ideje še hitreje zrasle v odlične projekte, smo se odločili, da Tradicionalni podjetniški zajtrk Tiko Pro letos nadgradimo in ga dopolnimo še s Štajerskim podjetniškim zajtrkom, ki se bo v mesecu marcu odvija v Mariboru.
Naložba v vašo prihodnost

Aktualni EU razpisi

 • 7.11.2015 - Horizon 2020
  V decembru 2013 so se odprli prvi razpisi v okviru programa Obzorje 2020 in s tem se je uradno pričelo črpanje 80 milijard EUR sredstev namenjenih za raziskave in inovacije.
 • 31.8.2015 - Nov program nadnacionalnega sodelovanje v Podonavju
  Evropska komisija je sprejela nov program nadnacionalnega sodelovanja v Podonavju, ki bo iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Instrumenta za pred pristopno pomoč prejel 222 milijonov evrov.
 • 18.6.2014 - LIFE 2014-2020
  Evropska komisija vabi pravne osebe, registrirane v EU, da predstavijo svoje predloge za leto 2014 v okviru programa LIFE. V obdobju 2014-2020 bo LIFE zajemal tradicionalne projekte, Projekte tehnične pomoči, zmogljive gradbene projekte, integrirane projekte ter pripravljalne projekte.
 • 8.11.2015 - Instrument za mala in srednje velika podjetja (MSP)
  Instrument za MSP, ki se izvaja v okviru Obzorja 2020, se je začel izvajati s prvim marcem 2014. Gre za program, ki je namenjen izrecno mikro, malim in srednjim podjetjem
 • 19.11.2017 - Fast track to Innovation
  Projekti, ki se bodo spodbujali, sicer morajo biti že kar blizu prototipa, in sicer mora biti tehnologija, ki je predmet projekta, že testirana v ustreznem okolju. To pomeni, da se ne morejo prijaviti podjetja, ki imajo samo idejo, niso pa še preverila, kako bi bila uspešna na trgu.

Zadnji slovenski razpisi

NOVO! TikoPro 360+


Excellent SME